Header Mobility Clean Energies

Duurzame mobiliteit

Er is geen podcast, blog, tv-programma of nieuwsitem in een magazine waar verduurzaming en energietransitie in mobiliteit niet worden benoemd. Het zijn de onderwerpen van deze tijd. En niet voor niks, gezien de zero-emissie ambitie, het klimaatakkoord van Parijs en ook de beweging die bedrijven van allerlei pluimage momenteel maken. Dit onderwerp werkt ongetwijfeld vragen op en daarom kun jij jouw vragen stellen in de livestream op 14 april. Meer info onderaan de pagina.
Leestijd: 3 min
20-07-2021

Maar wat houdt die energietransitie in en welke afwegingen moet je maken om de juiste stappen voor jouw specifieke mobiliteitsbehoefte te kunnen nemen? En hoe matcht dat met het aanbod in de markt? Het aanbod aan voertuigen met een lagere CO2 voetafdruk groeit exponentieel en de markt daar omheen beweegt zo snel mogelijk mee. Het probleem daarbij is dat door de veelheid en complexiteit aan aanbod het voor, bijvoorbeeld, een fleetmanager een ondoorzichtig woud aan oplossingen wordt. Waar begin je dan en wat zijn de zaken die er echt toe doen?

Duurzaam fleetmanagement

Sander de Geus, manager eMobility bij TotalEnergies Nederland: “Precies met die vragen weten we wel raad. We denken niet vanuit wat wij kunnen bieden, maar vanuit de klantbehoefte, met focus op fleetmanagement voor optimale mobiliteit. We kijken naar de behoefte van nu, over 5 jaar en op de lange termijn. Want zo’n transitie ga je vaak niet in één keer in, maar geleidelijk. En er komt heel wat bij kijken.”

"We denken niet vanuit wat wij kunnen bieden, maar vanuit de klantbehoefte, met focus op fleetmanagement voor optimale mobiliteit."

Het optimale wagenpark

“Wat je ook tegenkomt in deze energietransitie, we kunnen bij TotalEnergies in Nederland van A tot en met Z en alles er tussenin faciliteren. En dat geeft onze klanten rust. Geen kastje/muur effect, geen versnipperd, ondoorzichtig pakket aan leveranciers, maar een transparante aanbieder die het partnership echt aangaat.” Concreet betekent dit dat wanneer de keuze wordt gemaakt om volledig elektrisch te gaan rijden met het wagenpark, TotalEnergies haar klanten hierin op diens eigen terrein, maar ook onderweg ontzorgt. Een laadpaal is niet alleen een stukje hardware en de ene laadpas is de andere niet.

Welke laadbehoefte is er op locatie, is er mogelijk nog laadcapaciteit openbaar beschikbaar te stellen? Wat is de energiebehoefte, kan het netwerk dit aan, met welke investering heb je te maken en wat komt er dan allemaal bij het onderhoud kijken? “Op al deze vragen en meer, geven wij graag antwoord. En daar waar anderen stoppen bij de verduurzaming via EV, biedt TotalEnergies in Nederland soelaas in de energiemix. Is het wagenpark beter gediend om op de korte termijn op groengas, LNG of waterstof te rijden, is dat ook mogelijk.”

LIVESTREAM

Om de daad bij het woord te voegen, is er in de uitzending van 14 april de mogelijkheid om TotalEnergies Nederland jouw mobiliteitsvraagstukken voor te leggen. Waar loop je tegenaan? Wat vind je onduidelijk? Wat zijn nog de missende puzzelstukken in je weg naar verduurzaming? Stuur je vragen naar redactie@automobielmanagement.nl. We zullen zoveel mogelijk vragen tijdens de uitzending aan bod laten komen. Deskundigen van TotalEnergies Nederland schuiven aan om deze te beantwoorden. En mocht er onvoldoende tijd zijn geweest om je vraag te beantwoorden, beloven we je dat je sowieso een reactie ontvangt.

Bekijk de livestream hier terug.