Centric Case Study Header 1314X433

Onze unieke klantcases

Wij beloven een specialistische oplossing op maat voor elke klant. Een oplossing die duurzaam is en bijdraagt aan het succes en de doelstellingen van jouw organisatie. Op deze pagina vind je cases van klanten die jou voor zijn gegaan en momenteel gebruik maken van een passende oplossing voor hun organisatie.
Laadpalen FIGI Zeist Willem Jan De Bruin Fotografie WJ6 6124 HR

TotalEnergies plaatst laadhub bij FIGI

Uitgaanscentrum FIGI beschikt sinds kort over een eigen laadhub in de parkeergarage. TotalEnergies plaatste én exploiteert de laadpunten. FIGI hoefde daarom niet zelf te investeren, maar ontvangt juist een vergoeding voor het beschikbaar stellen van de parkeerplekken aan TotalEnergies.

Vrijbloed 1

Vrijbloed: Stappen zetten in duurzaamheidswinst

Vrijbloed Transport BV in Haarlem levert diverse transportmiddelen voor o.a. de wegenbouw en werkt met veel verschillende vrachtwagens, machines en andere voertuigen. Denk daarbij aan bulkvervoer of transport voor gladheidsbestrijding. Met een mooie optelsom van 7 elektrische vrachtwagens begin 2022, en het gebruik van HVO-geschikte trucks (Hydrotreated Vegetable Oil) is Vrijbloed een koploper in duurzaamheid binnen het zware transport in Nederland.

P.Smets1

P. Smets & Zn: Supersnel tanken en service om de hoek

P. Smets en Zn. is een familiebedrijf met een uitstekende reputatie en een lange traditie. De producten zijn van hoogwaardige kwaliteit en vinden dan ook gretig aftrek. Natuurlijk gebruiken de heren van P. Smets en Zn. daarom ook de hoogwaardige diensten en service van TotalEnergies.

EV Kaart Friesland2

1.400 oplaadpunten in Friesland

Den Haag, 14 december 2021 - De provincie Friesland heeft de concessie voor de uitbreiding van haar openbare laadnetwerk voor elektrische voertuigen (EV) gegund aan TotalEnergies in Nederland. In het kader van deze nieuwe concessie breidt TotalEnergies Marketing Nederland het huidige laadnetwerk in Friesland uit met 1.400 laadpunten.

Heras Elektrisch Busje 2 (1)

Heras: "We willen één professioneel aanspreekpunt"

Voor bedrijven met bestelauto’s die veel laadvermogen, laadruimte én een grote actieradius nodig hebben is het verduurzamen van de vloot een lastige puzzel. Heras werkt samen met TotalEnergies Nederland om tot de kleinst mogelijke CO₂-footprint te komen.

Deudekom 1 (1)

Deudekom: Unieke laadvoorziening bij zero-emissiebedrijf

Een primeur in laadinfrastructuurland: in mei opende TotalEnergies semipublieke laadstations, met snellader, voorzien van een (schaalbare) batterijcharger voor ontlasting van het net en toegepaste smart charging. Het geheel is voortgekomen door met de klant mee te denken hoe zij op een zo effectief en rendabel mogelijke manier hun mobiliteit kunnen verduurzamen. En de gebruiker? Fred Helsloot van Deudekom vindt het prachtig.

MRA E (1)

MRA-Elektrisch

Sinds september 2016 zorgt PitPoint in samenwerking met MRA-Elektrisch voor een verdubbeling van het aantal laadpunten in 80 gemeentes in de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland. Per 2017 maakt PitPoint deel uit van TotalEnergies.

Witte Auto's Op Rij Laden

MRA-E, TotalEnergies en Gemeente Houten

Elektrisch rijden is sterk in opkomst en de vraag naar publieke laadpunten is groot. Voor gemeenten kan het een complexe en tijdrovende klus zijn om publieke laadpalen op de juiste plaats en volgens de regels beschikbaar te maken. Zo ook voor de gemeente Houten.

Case Study Irado

Irado: dagelijks groengas voor een duurzame toekomst

Irado verzorgt de buitenruimte en leefomgeving voor de gemeenten Capelle aan den IJssel, Schiedam en Vlaardingen. Daarbij is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) een belangrijk speerpunt, waaronder de verduurzaming van het wagenpark. Een grote stap is het wagenpark -gedeeltelijk- op de schone brandstoffen elektriciteit en groengas te laten rijden. Een CNG-tankstation op het eigen terrein van Irado was niet mogelijk. Toen TotalEnergies besloot het naastgelegen tankstation uit te breiden met een CNG-tankstation waar groengas geleverd wordt, bleek dat een uitkomst voor Irado.

7526 Goulmy Meerlanden Rijsenhout

Meerlanden Rijsenhout: Rijden op groengas van zelf opgehaald gft-afval

Grondstoffen- en energiebedrijf Meerlanden in Rijsenhout zamelt gft-afval (groente-, fruit- en tuinafval) in en maakt er groengas van. Dit duurzame gas gaat naar het aardgasnet en vormt vervolgens brandstof voor de vuilniswagens. Een mooi voorbeeld van een circulaire economie. TotalEnergies* realiseerde op industrieterrein Meerlanden een snelvulbaar groengastankstation.

Postnlgas3

PostNL: Groengas (CNG) van TotalEnergies

PostNL bezorgt post en pakketten door heel Nederland. De bestelwagens rijden vele kilometers. Daarom besloot het postbedrijf in 2014 hun wagenpark te vergroenen. Ze schakelde TotalEnergies in voor de levering van groengas (CNG). Vanaf 2025 wil PostNL in 25 Nederlandse binnensteden uitstootvrij post te bezorgen. Op deze manier realiseert PostNL een duurzamere bedrijfsvoering.

Mc Te Havre 300322 21

Waternet: CNG-tankstation realisatie

Waternet verzorgt de complete watercyclus in Amsterdam en omgeving, van drinkwater tot afvalwater. Duurzaamheid is een van de kernwaarden van het bedrijf. Daarom rijdt een groot deel van het wagenpark van het waterschapbedrijf op groengas (CNG). 200 van de 400 auto’s reden al op groengas, en dit moest nog verder uitgebreid worden. Om deze toename te realiseren, was het van belang om betrokkenheid vanuit de organisatie te creëren. TotalEnergies* heeft hieraan bijgedragen door een nabijgelegen CNG-tankstation om de juiste manier in te richten en de medewerkers goed te informeren.

EV Connection Bus

Haarlem IJmond: Eerste gecombineerde EV/CNG-busstation

In 2004 nam Connexxion het busvervoer in de regio Haarlem-IJmond op zich en koos voor CNG. TotalEnergies* faciliteerde het veilig en betrouwbaar tanken van 80 bussen. In 2015 werd bekend dat Connexxion zich wederom over het busvervoer in de regio mocht ontfermen. Onderdeel van deze nieuwe afspraak was de overgang naar volledig emissievrij vervoer in 2020. Connexxion schakelde hiervoor opnieuw de hulp van TotalEnergies in. Dit resulteerde in het eerste gecombineerde EV/CNG-busstation van Nederland.

H2 Waterstof

Schoon vervoer in Groningen en Drenthe

De regio Groningen/Drenthe ontving in 2014 een subsidie van de Nederlandse overheid om twee waterstofbussen te laten rijden. In de regio staat een fabriek waar waterstof als restproduct vrijkomt. Dit kon gebruikt worden in het regionale busvervoer. Een publiek-privaat consortium vroeg TotalEnergies* om een kosteneffectief waterstoftankstation te ontwerpen, te bouwen, te onderhouden en te exploiteren.

Centric (1)

Centric: CO₂ uitstoot drastisch lager dankzij groengas (CNG)

Voor IT-dienstverlener Centric is duurzaamheid belangrijk. Daarom besloot de organisatie in 2018 een groep van 200 medewerkers te voorzien van een nieuwe, groenere leaseauto. Zo werd de CO₂-uitstoot van hun omvangrijke wagenpark flink verlaagd. Groengas kwam als winnaar uit de bus bij de keuze voor een schone brandstof. TotalEnergies* leverde de groengas (CNG) installatie voor dit wagenpark. Met 100% groengas van TotalEnergies rijden de auto’s van Centric nu bijna klimaatneutraal.