Centric (1)

Centric: CO₂ uitstoot drastisch lager dankzij groengas (CNG)

Voor IT-dienstverlener Centric is duurzaamheid belangrijk. Daarom besloot de organisatie in 2018 een groep van 200 medewerkers te voorzien van een nieuwe, groenere leaseauto. Zo werd de CO₂-uitstoot van hun omvangrijke wagenpark flink verlaagd. Groengas kwam als winnaar uit de bus bij de keuze voor een schone brandstof. TotalEnergies* leverde de groengas (CNG) installatie voor dit wagenpark. Met 100% groengas van TotalEnergies rijden de auto’s van Centric nu bijna klimaatneutraal.
Leestijd: 2 min
26-05-2021

Voorbereid de weg op

Centric schakelde in 2018 TotalEnergies* in bij de overgang van benzine naar groengas (CNG). Om van deze overgang een succes te maken, werden de medewerkers goed ingelicht. Onder meer over de voordelen van rijden op groengas en hoe je dit kunt tanken. Zo garandeerde Centric, met hulp van TotalEnergies, dat alle medewerkers goed voorbereid op weg gingen.  

De aanpak 

In samenwerking met VW-importeur PON en de dealers Ames, Van Mossel en leasemaatschappij Leaseplan organiseerde TotalEnergies speciale afleveravonden. Paul de Winter, Salesmanager bij TotalEnergies: “We begeleidden niet alleen Centric in dit traject, maar ook de berijders. Op die avonden konden wij Centric-medewerkers informeren over de meerwaarde van rijden op groengas en hoe ze moeten tanken.”

Om het enthousiasme voor rijden op groengas verder te vergroten, startte Centric een competitie onder de medewerkers. De bestuurder die in verhouding de meeste kilometers op gas reed, werd beloond.

"Voor TotalEnergies was dit ook geweldig om te mogen doen. De afleveravonden waren echt een feestje. Met alle betrokken partijen zorgen dat de oude auto’s worden ingenomen en zij tevreden en goed geïnformeerd van hun nieuwe auto kunnen genieten. Dat voelt goed!"

Paul de Winter, Sales manager TotalEnergies

Het resultaat

“Wat we de chauffeurs in ieder geval hebben meegeven is om direct te tanken op het moment dat ze een CNG-station passeren. Ook als de tank nog half vol zit. Dit is een andere manier van rijden, maar daar ben je snel aan gewend”, aldus Paul de Winter. De vijf afleveravonden werden drukbezocht en door de goede informatievoorziening waren er weinig vragen achteraf.  “De Centric-medewerkers zijn tevreden en goed geïnformeerd over hun nieuwe auto. En wij zijn dat ook met deze klant!”, vertelt Paul de Winter.

* TotalEnergies acquireerde in 2017 PitPoint clean fuels. In januari is het klantaanbod van PitPoint en TotalEnergies samengevoegd. Dit project is destijds onder de merknaam PitPoint uitgevoerd.