EV Header

Blogs & Artikelen

TotalEnergies is dé partner in de energietransitie naar schoon vervoer. Maandelijks verschijnen er nieuwe blogs en artikelen met hierin kennis die wij graag met jou delen. Je kunt nu ook filteren op jouw interesse.
P90481377 Highres V2x Pilot Bmw Rotter

Pilot: kwart minder piekbelasting bij teruglevering stroom door EV's

TotalEnergies, de gemeente Rotterdam en BMW laten zien dat bij slim gebruik van EV's en hun batterijen de piekbelasting van een netaansluiting met een kwart worden verminderd.

EV Experience1

EV Experience

23, 24 en 25 september tovert EV Experience Circuit Zandvoort om tot het grootste elektrische evenement van het jaar. Je vindt er de nieuwste elektrische snelheidsmonsters en krijgt een kijkje in de keuken voor de toekomst van elektrisch rijden. Op deze pagina kun jij je inschrijven om kans te maken op tickets!

HVO100

HVO vs. Diesel: alles wat je wil weten

Het lijkt het ideale alternatief voor diesel: HVO. HVO staat voor hydrotreated vegetable oil: een brandstof op basis van plantaardige olie dus. We nemen je mee in alles wat je moet weten over HVO.

1211611 Ahoy RE Campagnebeeld 2022 C4

TotalEnergies werkt aan versnellen energietransitie op Recharge Earth

Op 7 en 8 september 2022 komen bedrijfsleven, overheid en wetenschap bij elkaar op Recharge Earth om kennis te delen en oplossingen te bedenken voor het versnellen van de energietransitie. TotalEnergies is er bij. Jij ook?

Totalenergies Tankstation Openbaar Netwerk1

Wat je als EV-rijder moet weten over Watt, Volt & Ampère

Als EV-rijder vliegen de termen je soms om de oren. Want Watt, Volt en Ampère zijn belangrijk voor jouw elektrische bolide. Wil je zeker weten dat je alles uit je laadmoment haalt, lees dan hier alles over waar je op moet letten bij oplaadtermen. Voortaan weet jij precies bij welk oplaadpunt jij je laadpas tevoorschijn kunt halen.

Biodiversiteit

Biodiversiteit: het beschermen waard

Bij een multi-energiebedrijf denk je misschien niet meteen aan grootse plannen voor het klimaat. Toch heeft TotalEnergies flinke ambities voor een duurzame energietransitie. Want we zijn ons juist bewust van de rol die we daarin spelen. Daarom nemen we je de komende tijd mee in onze duurzaamheidsdoelstellingen.

Onehundredrestrooms

De tien fijnste toiletten voor onderweg

Je ontkomt er niet aan: af en toe moet je een toilet langs de weg bezoeken. En jammer genoeg staan toiletten bij tankstations niet altijd goed bekend. Gelukkig komt daar steeds meer verandering in.

Electrisch Rijden Vs Waterstof Totalenergies V2

Elektriciteit vs waterstof

Met een duurzame auto of wagenpark zet je een flinke stap op weg naar zero emissie. Maar deze stap zet je niet in een nacht. Dus het kan geen kwaad om alvast vooruit te kijken naar de mobiliteitsmogelijkheden van morgen. Waarom zou je kiezen voor elektrisch? Of waarom juist voor waterstof?

ESG rapport 2022

ESG rapport 2022

Duurzaamheid staat hoog op de agenda. Niet alleen bij ons, maar bij iedereen. TotalEnergies wil wereldwijd een grote rol vervullen in de energietransitie en zet zich op verschillende fronten in om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. De ESG (Environmental Social Governance) analyse van Scope Group laat zien dat TotalEnergies met deze activiteiten vooroploopt in de markt qua duurzame ambities.

Totalenergies Truck

34 miljoen extra voor schone vrachtwagens

Staatsecretaris Heijnen (Infrastructuur & Waterstaat) maakt dit bedrag vrij om bedrijven te ondersteunen in de aanschaf van schone en emissievrije vrachtauto's en bouwmaterieel.

Zorgeloze EV vakantie

Zorgeloos op weg met je EV

We kennen allemaal dat moment: net oververhit stap je de auto in. Zitten alle koffers in de achterbak? En heb je nou echt het gas uitgezet? Een ontspannen start van je vakantie is nog een hele kunst. Maar één ding kun je in elk geval vast voorbereiden: slim met je EV op vakantie.

Waterstofstation Robert Joore H2

TotalEnergies: ‘Niet wachten maar investeren in waterstof’

TotalEnergies heeft aan De Run in het Brabantse Veldhoven een nieuw waterstoftankstation geopend. Het is de vierde waterstoflocatie van TotalEnergies in Nederland. Stopt TotalEnergies hier met het investeren? Zeker niet, dit is nog maar het begin! Managing director Robert Joore neemt je mee in onze visie.

Slim Laden

Meer ruimte op stroomnet dankzij groeperen laadpalen in Haarlem

TotalEnergies, MRA-Elektrisch en netbeheerder Liander gaan gezamenlijk onderzoeken hoe overbelasting van het net kan worden voorkomen, ondanks het snel toenemende aantal elektrische voertuigen in ons land.

100000Ste Laadpunt

10.000ste laadpunt voor TotalEnergies in Nederland

Op 16 juni 2022 werd in Amerongen het 10.000ste openbare laadpunt van TotalEnergies Marketing in Nederland in gebruik genomen. Daarmee realiseerde TotalEnergies een belangrijke mijlpaal in de transitie naar duurzaam vervoer.

Benzine Vs Elektriciteit

Benzine vs elektrisch. Wat is goedkoper?

Uit onderzoek blijkt dat elektrische auto's (EV) steeds vaker concurrerend zijn met, en vaak zelfs goedkoper zijn dan brandstofauto's. Ook in het leasesegment.

1654857074461

24 Uur van Le Mans op 100% hernieuwbare energie van TotalEnergies

Voor het eerst in de geschiedenis van het endurance evenement rijden de 62 raceauto’s die het tegen elkaar opnemen in de 90ste editie van de 24 uur van Le Mans op een 100% hernieuwbare brandstof geproduceerd door TotalEnergies.

Laadpaal Friesland

Eerste laadpaal Friesland | TotalEnergies

In Gorredijk zijn 1 juni de eerste openbare laadpalen voor elektrische voertuigen uit de Friese concessie in gebruik genomen door gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder. Wethouder Rob Jonkman van gemeente Opsterland en Hans Herngreen, directeur Mobility & New Energies van TotalEnergies Marketing Nederland sloten samen de eerste auto’s aan.

Zero Emissie Stadslogistiek

Vijf stappen op weg naar een zero emissie wagenpark

Sinds 2020 mogen gemeenten zelf bepalen of vervuilende voertuigen hun stad in mogen. Steeds meer gemeenten stellen dan ook een milieuzone in. Dan mogen personen- en bestelauto’s met een bepaalde emissieklasse een gebied niet in. Doen ze dat toch? Dan riskeren ze een boete van 150,- euro  

Laadpaal 1

Minimum load requirement staat energietransitie in de weg

Meer CO₂ besparen door laadsessies beter af te stemmen op het actuele aanbod hernieuwbare energie. De techniek is er al. De huidige eisen in veel openbare aanbestedingen vormen echter nog een obstakel. Dat kan anders.

Witte Auto's Op Rij Laden

Test met veertig elektrische auto’s op slim laadplein in Zeist

Wat is de impact van slimme laadpleinen op de kwaliteit van de lokale netspanning? Samen met kennispartner ElaadNL deed TotalEnergies onderzoek op een slim laadplein in Zeist.

Sander Nick Elektrisch Laden Helft

De elektrische motor achter duurzame mobiliteit

Nu één op de vier verkochte auto’s in Nederland (semi-)elektrisch is, lijkt de consument klaar voor de duurzame mobiliteitstransitie. Deze ontwikkeling stelt lokale overheden voor lastige keuzes in de openbare ruimte, maar TotalEnergies Marketing Nederland laat zien dat de juiste infrastructuur de transitie zelfs kan versnellen. Met slimme oplossingen en innovaties zijn zij één van de drijvende krachten achter de duurzame mobiliteitstransitie in ons land.

Inzicht elektriciteit tips

Tips om zakelijk energieverbruik te verlagen

De energietarieven zijn nog altijd hoog. Wat kun je doen om oplopende kosten in te perken? Energie besparen is de meest logische oplossing. Niet alleen vanwege de energierekening, maar ook voor een beter milieu en omdat het soms wettelijk verplicht is. In deze blog geven we tips om zakelijk energie te besparen.

EVCHARGE TE 677 Copie 2

Provincie Friesland en TotalEnergies Marketing Nederland breiden laadinfrastructuur uit met 700 locaties

De provincie Friesland heeft de concessie voor de uitbreiding van haar openbare laadnetwerk voor elektrische voertuigen (EV) gegund aan TotalEnergies in Nederland. In het kader van deze nieuwe concessie breidt TotalEnergies Marketing Nederland het huidige laadnetwerk in Friesland uit met 1.400 laadpunten.

Bloemrijke Akkerranden

Samen bouwen aan duurzame energieoplossingen

Samen bouwen aan duurzame energieoplossingen: TotalEnergies Marketing Nederland en afval- en energiebedrijf Meerlanden in Rijsenhout slaan daarbij de handen ineen. TotalEnergies zorgt voor de afzet van groengas (bio-CNG) dat bij Meerlanden uit de machine komt. Een mooie samenwerking binnen de VOF Groengas Haarlemmermeer in het opwerken en daarna vermarkten van groengas voor onder andere de mobiliteitssector. TotalEnergies is daarbij mede-eigenaar van de gasopwerkingsinstallatie die wordt ingezet. “Zo vullen we elkaar aan”, geeft Bas Boone aan, communicatieadviseur bij Meerlanden.

Social Post V3

TotalEnergies bij RTL Autowereld

Heb jij ook gekeken? Zondag 31 oktober was TotalEnergies met Marja Versleijen te zien in RTL Autowereld!

Zonnevelden Header 0

Van tankstations naar zonnevelden

Total Group is TotalEnergies Company geworden, met de ambitie om in 2050 klimaatneutraliteit te bereiken. TotalEnergies Marketing Nederland levert als lokale energiedienstverlener slimme oplossingen voor gemeenten op het gebied van onder andere laadpalen, zonnepanelen en batterijen. De nieuwe focus bevalt goed. Bram van Eijsden: ‘Het is erg leuk en uitdagend om met gemeenten mee te denken over duurzame energieoplossingen.’ Babak Farshchi: ‘En het is misschien wat stoer gezegd, maar wij hebben overal een oplossing voor.’ De slimme jongens van TotalEnergies belichten een aantal van de vele samenwerkingen met gemeenten.

CNG Tanken (2)

Toekomst van groengas voor mobiliteit

Een groot deel van het wagenpark van afval- en energiebedrijf Meerlanden rijdt op groengas (bio-CNG), dat uit hun eigen installaties ‘rolt’. In dit artikel gaan we in op de waarde van groengas voor Meerlanden en in het algemeen, voor een duurzame route op weg naar zero emissievervoer. TotalEnergies Marketing Nederland N.V. ondersteunt Meerlanden bij de productie van groengas en is 50% eigenaar van de VOF Groengas Haarlemmermeer, die het gas daadwerkelijk produceert. Daarnaast is TotalEnergies Marketing Nederland N.V. verantwoordelijk voor de verkoop van groengas, dat bij Meerlanden wordt opgewekt.

Duurzame Stad

Last mile

Vanaf 2025 is het zover, tenminste 30 Nederlandse gemeenten zetten dan de stap naar zero emissiezones als onderdeel van het Klimaatakkoord. Een uitdaging voor de transportsector, want wat betekent dat voor lange afstand transport?

H2 Tanken (1) (1)

TotalEnergies in Nederland realiseert eerste waterstofstation in Breda

Aan het Minervum 7001 heeft TotalEnergies in Nederland de bouw van een compleet multi-fuel-tankstation voltooid. In samenwerking met Berkman en Tigchelaar van MobilityHUB Breda. Naar verwachting kan het waterstoftankstation in november 2021 officieel worden geopend. Het tankstation biedt niet alleen fossiele brandstoffen voor conventionele auto’s, maar ook waterstof. Voor batterij-elektrische voertuigen zijn er ook snelladers met een maximaal laadvermogen van 175 kW.

Duurzaam Groeneenergie Windmolens

Passen de groene doelen van TotalEnergies bij die van jou?

Wist je dat het energieverbruik van mensen verantwoordelijk is voor meer dan 80% van de wereldwijde CO2-uitstoot? De verwarming van je huis en brandstof voor je auto zijn hier onderdeel van. Het is de ambitie van TotalEnergies om de vraag naar energie te stabiliseren én ervoor te zorgen dat we allemaal overstappen op duurzame energie, om de globale energiemix te veranderen. De wereldpopulatie in 2040 wordt geschat op meer dan 9 biljoen, dus er zijn grote veranderingen nodig.

Header Mobility Clean Energies

TotalEnergies ondertekent convenant Zero Emissie Stadslogistiek Rotterdam

Conform het nationale Klimaatakkoord, zullen er in 2025 dertig tot veertig milieuzones in Nederlandse steden zijn. Rotterdam is één van de steden die daar, tezamen met het bedrijfsleven, een plan voor in werking heeft gesteld. Met ondertekening van het convenant Zero Emissie Stadslogistiek (ZES) Rotterdam, committeert TotalEnergies Marketing Nederland zich hier als energiebedrijf aan.

MRA Laadpaal

TotalEnergies breidt het laadnetwerk van de gemeente Amsterdam uit met 2.200 nieuwe laadpunten

Amsterdam / Parijs, 8 juni 2021 - De gemeente Amsterdam heeft de concessie voor de uitbreiding van haar openbare laadnetwerk voor elektrische voertuigen (EV) gegund aan TotalEnergies. In het kader van deze nieuwe concessie zal TotalEnergies het huidige netwerk van Amsterdam uitbreiden met 2.200 nieuwe laadpunten, die in het najaar van 2022 geïnstalleerd moeten zijn.

Mne Groengasbussen

Concessiecombinatie EV met groengas scoort winst

De concessie Regionaal busvervoer Haaglanden heeft dit jaar met een score van 8,68 de beste milieuprestatie geleverd. Vooral de vervanging van oude bussen voor nieuwe elektrische zero emissie exemplaren heeft deze concessie naar de top van 2020 geschoten. In Haaglanden rijden op dit moment 23 elektrische bussen, 93 groengas hybride bussen en 6 EV-groengas bussen, waarbij TotalEnergies Marketing Nederland is gekozen als leverancier van het groengas.

H2 Waterstof

Introductie waterstof vereist regie en samenwerking

De introductie van een nieuwe brandstof - of krachtbron - voor voertuigen is niet zo gemakkelijk als men op het eerste gezicht denkt. Automobielfabrikanten willen de nieuwe technologie nog niet op grote schaal op de markt brengen, omdat er geen tankvoorzieningen zijn en de consument wil ze daarom nog niet kopen. De energiebedrijven willen geen tankfaciliteiten ontwikkelen, omdat er te weinig auto’s met de technologie rondrijden, waardoor een tankstation niet rendabel is. Een klassiek kip-ei probleem: partijen wachten af wie wat doet. Maar wat doet TotalEnergies?

Groen Duurzaam EV Bus

Corona biedt ook kansen voor verduurzaming OV

De levensduur van een CNG-installatie is doorgaans langer dan de looptijd van een OV-concessie. Nu Corona het OV in zijn greep blijft houden, worden steeds meer concessies met twee tot vier jaar verlengd. Of is in ieder geval die intentie er van de OV-autoriteiten en hun opdrachtgever, de overheid. En dan kan hergebruik van zo’n station uitkomst bieden.

Truck Solutions

TotalEnergies Truck Solutions

Verladers en vervoerders zien zich geplaatst voor stevige uitdagingen. Verduurzaming staat centraal, of het nu gaat om huisvesting of om mobiliteit en transport. Onvermijdelijk is daarbij een visie op de aanstaande energietransitie. Hulp komt uit een mogelijk onverwachte hoek.

Header Auto Op Weg 1920X550

Vooruitkijken in crisistijd

Het nieuwe normaal voelt iedere dag minder nieuw en meer normaal. Langzaam maar zeker komt ons leven weer op gang. De wereld leek de afgelopen maanden even stil te staan, maar we kijken wel terug op een zeer bewogen periode. Het Corona-virus en de maatregelen die nodig waren om het virus de kop in te drukken, hebben diepe sporen nagelaten.

Header Mobility Clean Energies

Duurzame mobiliteit

Er is geen podcast, blog, tv-programma of nieuwsitem in een magazine waar verduurzaming en energietransitie in mobiliteit niet worden benoemd. Het zijn de onderwerpen van deze tijd. En niet voor niks, gezien de zero-emissie ambitie, het klimaatakkoord van Parijs en ook de beweging die bedrijven van allerlei pluimage momenteel maken. Dit onderwerp werkt ongetwijfeld vragen op en daarom kun jij jouw vragen stellen in de livestream op 14 april. Meer info onderaan de pagina.

Interview

Interview Mathieu Nagelkerke

Mathieu Nagelkerke (46) is sinds 2,5 jaar ‘Manager Mobility & Fleet Sales’ ofwel verantwoordelijk voor de TotalEnergies Tankpas divisie bij de businessunit Mobility & New Energies van TotalEnergies. In deze functie houdt hij zich bezig met mobiliteitsoplossingen voor fleetowners.

Waterstof 1315X433

Waterstoftankstation Arnhem volledig beschikbaar

Bij het waterstoftankstation van TotalEnergies Marketing Nederland in Arnhem is nu ook de 700 bar zuil beschikbaar voor personenvoertuigen. Door deze openstelling kan nu bij beide tankzuilen van het waterstoftankstation getankt worden. In september ging de 350 bar tankzuil al open welke bedoeld is voor zware voertuigen zoals bussen en huisvuilwagens. Personenvoertuigen is toen ook de mogelijkheid geboden bij de 350 bar tankzuil te tanken. Vanaf heden kunnen personenvoertuigen op hogere druk tanken en dus meer brandstof meenemen met een grotere actieradius tot gevolg. Het waterstoftankstation is 24/7 open en er kan direct aan de tankzuil betaald worden met een bankpas, Travelcard en MTC.

EV Laden

Met TotalEnergies op elke locatie in Nederland energie op maat

Nederland zit in een belangrijke energietransitie: het aantal elektrische voertuigen groeit snel. Dat vraagt om hooggekwalificeerde oplaadmogelijkheden. TotalEnergies, dat in 2017 PitPoint clean fuels overnam, geldt internationaal als dé specialist op het gebied van nieuwe energie en laadinfrastructuur oplossingen.

Vakantietips

Vakantietips voor schoonrijders

De zomervakantie komt langzaam op gang in Nederland. Lang is onzeker geweest wat precies wel en niet mogelijk zou zijn. Misschien heb je jouw vakantie geannuleerd, verzet, omgeboekt, of beslis je pas op het laatste moment. Meer dan ooit gaan we dicht bij huis op vakantie: in eigen land of dichter over de grens. Maar ook dan worden er veel kilometers gereden. Hoe kan dit zo groen mogelijk?