ESG rapport 2022

TotalEnergies zet standaard voor duurzame ambities

Duurzaamheid staat hoog op de agenda. Niet alleen bij ons, maar bij iedereen. TotalEnergies wil wereldwijd een grote rol vervullen in de energietransitie en zet zich op verschillende fronten in om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. De ESG (Environmental Social Governance) analyse van Scope Group laat zien dat TotalEnergies met deze activiteiten vooroploopt in de markt qua duurzame ambities.
Leestijd: 1 min
06-07-2022

In het rapport van Scope Group komt TotalEnergies naar voren als ‘standard setter’ op het gebied van uitstoot-reductie-doelen. Het rapport kijkt naar hoe effectief en ambitieus de strategie van een bedrijf is en vergelijkt dit met andere bedrijven in dezelfde markt. Een standard setter is een bedrijf met een flinke technologische voorsprong; een leider op het gebied van duurzame innovatie die de weg voor andere bedrijven vrijmaakt.

Scope schrijft in de inleiding bij haar vergelijkende studie:

"TotalEnergies is de enige Europese IOC die een expliciete kwantitatieve reductiedoelstelling heeft gedefinieerd voor de broeikasgasemissies van die producten op de markt brengt, wat haar toonaangevende positie in de sector helpt verklaren" - Bernhard Bartels, executive director bij Scope ESG

Onze duurzame ambities

Om de uitdagingen in het energielandschap aan te gaan hebben wij een driedelige strategie. We willen onze eigen uitstoot reduceren, investeren in duurzame technologie, en onze producten verduurzamen.

Duurzaamheid bij TotalEnergies

Wat is een ESG-rating?

ESG staat voor ‘Environmental Social Governance’. Het is een definitie die veel gebruikt wordt door investeerders en onderzoekspartijen om te kijken hoe bedrijven verantwoordelijk bedrijven omgaan met hun eigen impact op het milieu, op het sociale domein en in hun eigen bestuur. Scope Group is een onafhankelijk onderzoeks- en credit rating bureau dat bedrijven en industrieën tegen de loep houd op het gebied van ESG doelstellingen.