Zorgeloze EV vakantie

4 tips voor een zorgeloze EV vakantie

We kennen allemaal dat moment: net oververhit stap je de auto in. Zitten alle koffers in de achterbak? En heb je nou echt het gas uitgezet? Een ontspannen start van je vakantie is nog een hele kunst. Maar één ding kun je in elk geval vast voorbereiden: slim met je EV op vakantie.
Leestijd: 2 min
06-07-2022

Dit jaar is hét jaar om op vakantie te gaan met je elektrische auto. Comfortabel de zon achterna, zonder zorgen over opladen en actieradius. Om te zorgen dat je alles uit je EV-vakantie haalt, hebben wij onze beste tips voor je op een rijtje gezet.

Gebruik de Mobility My Card app om alles te zien rondom de oplaadpunten

Met de My Card App van TotalEnergies weet je waar je aan toe bent. Met de app kun je:

  • Laadpunten langs je route opzoeken en daarlangs plannen.
  • Zien welke andere voorzieningen er zijn. Zoals een wasstraat of Café Bonjour.
  • Laadsessies afrekenen met je laadpas van TotalEnergies.

 

Stop op tijd om op te laden

Met ons uitgebreide netwerk in Europa is een laadpunt nooit héél ver. Toch raden we je aan om op tijd een laadpunt te zoeken. Zo voorkom je stress in de laatste kilometers voor je volgende laadpunt. Stop liever iets eerder. Zo kom je ook relaxt op je oplaadpunt aan en kan je daar even ontspannen.

Maak van je oplaadmoment een genietmoment

Ze zeggen wel eens ‘de reis is belangrijker dan de bestemming'. Of dat nou ook opgaat voor je vakantie weten we zo net nog niet. Toch kun je de reis óók best aangenaam maken. Gebruik de oplaadmomenten om even je benen te strekken en zoek een korte wandeling langs de route uit. Parkeer je auto bij het dichtstbijzijnde laadpunt en wandelen maar. Geen wandelweer? Haal dan een gratis warm drankje bij één van onze High Power Chargers om zelf even op te laden.

Haal alles uit je TotalEnergies laadpas

Betaal makkelijk en snel met je TotalEnergies laadpas. Daarmee laad je altijd voor een scherpe prijs. Wist je dat je bij je laadpas-abonnement ook een tolpas kunt activeren? Vraag op tijd een tolvignet voor je EV aan. Daarmee kan je zo de wachtrij zo voorbij rijden en lig je nog sneller aan het zwembad.

Denk ook aan de praktische dingen

Check voor je gaat even wat praktische dingen in en rond je auto:

  • Zijn je banden op spanning? Met te zachte banden moet je auto harder werken en ben je dus sneller door je batterij heen. Zonde!
  • Heb je de juiste laadstekker? In sommige landen zijn andere laadstekkers de norm. Zoek voor vertrek uit of je goede hebt of neem voor de zekerheid een reserve-stekker van dat type mee.
  • Houd rekening met je omgeving. Ga je bijvoorbeeld de bergen in? Houd er dan rekening mee dat je soms iets minder kilometers op je batterij maakt. Stop op een mooi uitzichtpunt om lekker op te laden.

 

Heb je nog een fantastische tip die er niet tussen staat? Deel 'm met ons via Facebook of Twitter.