Vrachtwagens

Upgrade Passango Europilot

Weten waar jouw voertuigen zich bevinden? Of inzicht in de tolkosten van een bepaalde route? De upgrade van Passango Europilot geeft je nu nog beter grip op je rijdende vloot.
Leestijd: 2 min
17-02-2023

Passango Europilot is het online fleet management systeem (FMS) voor transporteurs die de Passango tolkast van TotalEnergies gebruiken. Sinds deze maand zit het FMS in een nieuw jasje. Als planner heb je nu een nog beter beeld hebt van de bewegingen van je chauffeurs door heel Europa en de situatie op hun route.

Passango (2)

Actuele voertuiglocaties

Passango Europilot is op drie punten sterk verbeterd. De upgrade geeft een rustiger, overzichtelijker beeld van de locatie van je wagens; de verschillende functies zijn sneller te vinden, en je kunt je dashboard makkelijker naar je eigen wensen vormgeven.

Een belangrijke visuele verbetering is dat de overzichtskaart meer ruimte heeft gekregen. Je ziet daardoor sneller waar de voertuigen zich bevinden en hoe ze zich bewegen. Kleurcodes laten zien of een vrachtwagen lekker doorrijdt, stilstaat of in de file staat.

Door de nieuwe vormgeving is het nu bovendien makkelijker om verschillende kaartlagen aan en uit te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een weergave van actuele verkeersongevallen op de route van je chauffeurs.

Grip op levertijden en tolkosten

De upgrade maakt het ook mogelijk om je klanten te informeren over de actuele afstand van een voertuig tot het leveradres. Via een link kunnen zij real-time zien hoeveel kilometer een vracht nog verwijderd is.

Door verschillende data beter te combineren kun je nu bovendien vooraf de verwachte tolkosten op een route te berekenen. Op basis van die data kun je ook de meest voordelige route, de snelste route of de meest ‘slimme’ route laten bereken. Die laatste optie weegt kosten en tijd tegen elkaar af en kiest zo voor de meest optimale route.

Veiligheid

Met de upgrade is ook een extra anti-fraudemelding toegevoegd. Als de locatie van een betaling met onze brandstofpas niet overeenkomt met de locatie van de Passango-tolkast, geeft het FMS automatisch een waarschuwing.