Solar (1)

TotalEnergies Solar DG levert zonnestroom op eigen terrein

TotalEnergies Solar DG levert en exploiteert fotovoltaïsche installaties voor de opwekking van zonne-energie op eigen terrein. De installaties zijn bedoeld voor grote, ongebruikte oppervlakken als daken, overkappingen en braakliggende terreinen.
Leestijd: 1 min
23-05-2023

Elektriciteit wordt als energiebron steeds belangrijker, omdat het duurzaam geproduceerd kan worden uit wind- en zonne-energie. Tegelijkertijd leidt het extra aanbod van groene stroom soms tot overbelasting van het net, wisselen de stroomprijzen vaak sterk en vraagt de overstap naar een volledig elektrisch bedrijf soms om een zwaardere netaansluiting.

Zonnepanelen (2)

Vast tarief

TotalEnergies helpt bedrijven bij hun energietransitie door het bouwen en exploiteren van zonne-installaties op eigen terrein. Dit heeft verschillende voordelen. Zo betaal je als klant een vast tarief op basis van een langjarig inkoopcontract. Omdat de installatie achter de meter wordt geplaatst, betaal je bovendien niet de transportkosten die je bij een netaansluiting wel betaald. Daarnaast is een bijkomend voordeel dat je geen zwaardere netaansluiting nodig hebt voor dat deel van de elektriciteit die met de zonne-installatie wordt opgewekt.

Voorwaarde voor de plaatsing van de fotovoltaïsche installatie is een aaneengesloten oppervlak ter grootte van een voetbalveld of groter en een jaarlijks verbruik van minimaal 1 GWh per jaar. Op basis van de huidige en toekomstige energiebehoefte wordt het benodigde vermogen van de installatie bepaalt.

Solar

Drijvende zonne-installatie

In Vlissingen staat sinds 2018 het eerste project dat TotalEnergies Solar DG in Nederland heeft uitgevoerd. Op het terrein van Zeeland Refinery ligt een zonnepark met 28.800 panelen. Deze panelen hebben een gezamenlijk vermogen van 12,4 megawattpiek en leveren jaarlijks 12,6 GWh: vergelijkbaar met het energieverbruik van 4000 huishoudens.

In het Belgische Ouborg bouwt TotalEnergies Solar DG momenteel aan een drijvende zonne-installatie bij een fabriek van cementproducent Holcim. De installatie heeft een oppervlak van 17 hectare en kan 15% van de energiebehoefte van de fabriek opwekken.