Totalenergies Truck

34 miljoen extra voor schone vrachtwagens

Staatsecretaris Heijnen (Infrastructuur & Waterstaat) maakt dit bedrag vrij om bedrijven te ondersteunen in de aanschaf van schone en emissievrije vrachtauto's en bouwmaterieel.
Leestijd: 1 min
06-07-2022

Eerder dit jaar was er ook al een subsidiebedrag beschikbaar gesteld. Dit was zo populair dat er binnen één dag meer aanvragen binnen kwamen dan dat er geld was. Daarom heeft de staatssecretaris besloten om dit jaar 34 miljoen extra beschikbaar te stellen en zo toch aan de meeste aanvragen te kunnen voldoen. Kanttekening is wel, dat dit gewoon van het totale budget voor de komende jaren afgaat. Het is dus vooral bedoeld om verduurzaming in de transportsector sneller te laten verlopen.

De subsidie is onderdeel van de ‘Aanschafsubsidieregeling Zero-Emissie Trucks’, ookwel de AanZET genoemd. Met deze subsidieregeling wil het kabinet bedrijven helpen en stimuleren om hun transportverkeer te verduurzamen. Op die manier kunnen transportbedrijven nog steeds blijven leveren in zero-emissie zones in stadscentra. De AanZET zelf is weer onderdeel van een groter initiatief om de inzet van waterstof in Nederland te stimuleren.

Wil je jouw wagenpark verduurzamen? Doe dan onze Wagenpark-check. Daarmee zie je in een handomdraai welke mogelijkheden er voor jouw bedrijf nog liggen.