Groen Rotterdam

TotalEnergies laat Rotterdamse EV-rijders laadlocaties kiezen

TotalEnergies gaat pubieke snelladers plaatsen in Rotterdam. Zakelijke EV-rijders kunnen digitaal aangeven in welke delen van de stad en het havengebied laadpalen moeten komen.
Leestijd: 1 min
12-12-2022

TotalEnergies gaat in opdracht van de gemeente Rotterdam meer dan honderd openbare snellaadpunten plaatsen in de stad en het havengebied. De snelladers zijn bedoeld om het elektrisch rijden onder taxi’s, doelgroepenvervoerders en lichte logistieke ondernemers te stimuleren. TotalEnergies wil van deze groepen zelf weten waar de snelladers moeten komen.

EVCHARGE TE 755 Copie 2

Waarwiljijladen.nl

Voor dat doel heeft TotalEnergies een webtool ontwikkeld waarop zakelijke EV-rijders makkelijk drie voorkeurslocaties kunnen aanwijzen op een kaart van Rotterdam en het havengebied. Op basis van die informatie kunnen TotalEnergies en de gemeente vaststellen op welke plekken de meeste behoefte is aan snelladers.

TotalEnergies zit dit najaar daarnaast met verschillende vertegenwoordigers uit de lichte logistiek en het personenvervoer om de tafel om naast gunstige laadlocaties ook andere laadbehoeften van deze sectoren te inventariseren.

laden EV

Overstap naar EV stimuleren

“Door (aanstaande) EV-rijders actief te benaderen en in gesprek te gaan, weten we straks waar de laadbehoefte van gebruikers echt ligt en hopen we toekomstbestendige keuzes te maken voor duurzame mobiliteit in de stad. Ook willen we hiermee mensen overtuigen die nu nog nadenken over de overstap naar elektrisch rijden”, zegt Roos van der Ploeg, Manager EV Business development bij TotalEnergies Marketing Nederland.

De plaatsing van de snelladers past binnen de plannen van de gemeente Rotterdam om in 2025 een uitstootvrije zone in te stellen voor stadslogistiek (de zogenaamde ZES-zone). Daarmee wil de gemeente de luchtkwaliteit in de stad en het havengebied verbeteren.