Rotterdam

Sneller laden in Rotterdam

TotalEnergies Charging Solutions gaat openbare snellaadpunten plaatsen in de gemeente Rotterdam. Volgend jaar worden in de stad en het havengebied de eerste palen gerealiseerd. Zo ben je binnenkort in staat overal in Rotterdam binnen 20 minuten je batterij op te laden en weer de weg op te gaan.
Leestijd: 1 min
14-10-2022

TotalEnergies gaat samen met de gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf een dicht netwerk snelladers in de openbare ruimte plaatsen. Om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, wil de gemeente elektrisch vervoer stimuleren. Snelladen in de stad moet vooral de vervoerssector helpen om over te stappen op emissievrije voertuigen. Denk daarbij aan doelgroepenvervoer en (lichte) logistiek die op korte termijn een hoge behoefte hebben aan snelladen. Het netwerk is echter voor iedere EV-rijder toegangelijk.

Concessie Rotterdam

Hoe we dat aanpakken? 

  • We installeren snelladers waar ze het hardste nodig zijn. Door eigen data, openbare data én de wensen van (toekomstige) EV-rijders naast elkaar te leggen brengen we duidelijk de laadbehoefte van Rotterdam in kaart.
  • We gebruiken onze uitgebreide ervaring met slim energie opwekken en verbruiken om efficiënt en duurzaam te laden. Zo passen we zonnestroom en batterijen toe op locaties die daarvoor geschikt zijn.
  • Alle stroom die afgenomen wordt is 100% groen.

Palen voor de toekomst

De gemeente kiest voor nu méér laapdunten plaatsen dan al echt nodig – zodat er straks genoeg laadpalen beschikbaar zijn voor groeiende groep elektrisch rijders. Dit past precies bij de filosofie van TotalEnergies dat een goede laadinfrastructuur in Nederland de aandrijver is die elektrisch rijden mogelijk maakt. Tel daarbij de ervaring van TotalEnergies in het ontwerpen, aanleggen en beheren van laadpunten en je hebt een winnende combinatie. Laden maar!