Totalenergies Launches In Depot Charging Service For Electric Trucks

Depotladen voor elektrische vrachtwagens

Overstappen op elektrische vrachtwagens wordt een stuk makkelijker. TotalEnergies levert namelijk ook op maat gemaakte laadoplossingen voor e-trucks.
Leestijd: 2 min
19-02-2024

Elektrische vrachtwagens hebben inmiddels voldoende actieradius om stedelijke en regionale leveringen af te handelen (150 tot 500 kilometer per dag). Om het gebruik van elektrische vrachtwagens te stimuleren, levert TotalEnergies laadinfrastructuur voor elektrische vrachtwagens op eigen terrein.

Omdat de laadbehoefte sterk afhankelijk is van de inzet van voertuigen, is de laadinfrastructuur bepalend voor de bedrijfsvoering. Daarom levert TotalEnergies twee soorten laadvoorzieningen:

  • Laadpunten die optimaal gebruik maken van de tijd dat een voertuig in depot staat om een voertuig tot 100% op te laden.
  • Ultrasnelle laadpunten (tot 400 kW) voor vrachtwagens die snel weer de weg op moeten.

TotalEnergies bepaalt samen met de klant de configuratie van de laadinfrastructuur die nodig is voor zijn wagenpark, installeert vervolgens de laadpunten en levert de elektriciteit. Om het stroomgebruik te beperken en zoveel mogelijk gebruik te maken van hernieuwbare energie is het mogelijk om slim te laden. TotalEnergies levert bovendien de software om het stroomgebruik en de laadsessies te monitoren.

Snelladers langs Europese vrachtroutes

Om ook buiten depots te kunnen laden, gaat TotalEnergies vanaf dit jaar laadpunten voor e-trucks installeren langs Europese transportroutes. Dit betreft snelladers waarmee tijdens de verplichte rusttijden kan worden geladen en standaard oplaadpunten op parkeerplaatsen waar chauffeurs kunnen overnachten.

Om snel opladen op snelwegen en op belangrijke verkeerslocaties mogelijk te maken, heeft TotalEnergies in Europa al 300 EV-snellaadhubs geïmplementeerd en mikt het op 1.000 locaties tegen 2028.

“Om het wegvervoer op grote schaal koolstofvrij te maken, is het van cruciaal belang om infrastructuur te ontwikkelen en transporteurs koolstofarme oplossingen te bieden. Gesteund door onze nauwe banden met de transportsector en onze sterke positie op het gebied van elektrische mobiliteit in Europa, heeft TotalEnergies een oplossing ontwikkeld afgestemd op de behoeften van transporteurs om hen te ondersteunen bij hun wagenparkbeheer en energietransitie”, zegt Mathieu Soulas, Senior Vice President New Mobilities & Marketing bij TotalEnergies.