Waterstof 1315X433

Waterstoftankstation Arnhem volledig beschikbaar

Bij het waterstoftankstation van TotalEnergies Marketing Nederland in Arnhem is nu ook de 700 bar zuil beschikbaar voor personenvoertuigen. Door deze openstelling kan nu bij beide tankzuilen van het waterstoftankstation getankt worden. In september ging de 350 bar tankzuil al open welke bedoeld is voor zware voertuigen zoals bussen en huisvuilwagens. Personenvoertuigen is toen ook de mogelijkheid geboden bij de 350 bar tankzuil te tanken. Vanaf heden kunnen personenvoertuigen op hogere druk tanken en dus meer brandstof meenemen met een grotere actieradius tot gevolg. Het waterstoftankstation is 24/7 open en er kan direct aan de tankzuil betaald worden met een bankpas, Travelcard en MTC.
Leestijd: 1 min
08-06-2022

Vertrouwen

Oskar Voorsmit, business development manager Waterstof bij TotalEnergies Nederland, is tevreden met de openstelling van de 700 bar zuil, maar benadrukt dat het station zich nog altijd in een testfase bevindt. “We zijn het station nog aan het inregelen. In principe zijn er geen belemmeringen en kunnen waterstofrijders zonder problemen tanken. Veel berijders weten hun weg ook al te vinden naar het station in Arnhem en ik wil iedereen dan ook bedanken voor het vertrouwen.”

Dekkend netwerk h2 stations

Het station is gerealiseerd onder de vlag van het H2Nodes project, dat plaatsvindt in Estland, Letland en Nederland en in totaal een bijdrage van €14.503.000 ontvangt vanuit de Connecting European Facility (CEF). Daarnaast ontvangt het project steun vanuit de DKTI-regeling, waarmee de Nederlandse overheid projecten in duurzaam vervoer steunt. De Nederlandse overheid heeft de doelstelling dat er 20 waterstoftankstations in Nederland operationeel zijn in 2020. De realisatie van het station in Arnhem is een belangrijke stap in het creëren van een dekkend netwerk van publiek toegankelijke waterstoftankstations in Nederland.