80386

TotalEnergies wereldwijd koploper in zonne-energie

Uit een inventarisatie door Mercom blijkt TotalEnergies wereldwijd de grootste ontwikkelaar van zonne-installaties.
Leestijd: 1 min
16-01-2024

In 2023 bedroeg de totale investering van TotalEnergies in fotovoltaïsche zonne-energie 41,3 gigawatt (GW). Daarvan is inmiddels 12 GW al operationeel. Hiermee is TotalEnergies volgens onderzoeksbureau Mercom een van de grootste spelers op de markt van zonne-energie.

Mercom bevestigt in zijn laatste onderzoek de koppositie van TotalEnergies en benadrukt het de schaal en diversiteit van de projecten van TotalEnergies wereldwijd. Onze wereldwijde capaciteit voor zonne-energie overtreft volgens het onderzoek zelfs de gecombineerde capaciteit van de twee bedrijven die op de tweede plaats (Adani) en derde (Brookfield) staan.

TotalEnergies investeert al enkele jaren zwaar in het zonne-energiesegment, met belangen in grote projecten over de hele wereld, waaronder de 800 MW zonne-energiecentrale Al Kharsaah in Qatar.

Zonne-energieprojecten zijn slechts één voorbeeld van de vele manieren waarop TotalEnergies invulling geeft aan de energietransitie. Het bedrijf blijft zoeken naar mogelijkheden om zijn rol als wereldleider in het zonne-energiesegment verder te consolideren.


TotalEnergies is van plan de uitbreiding van zijn energieopwekkingsactiviteiten voort te zetten, met als doel de elektriciteitsproductie tegen 2030 te verdrievoudigen van 33 TWh naar meer dan 100 TWh.