Biodiversiteit Header

Biodiversiteit: het beschermen waard

Bij een multi-energiebedrijf denk je misschien niet meteen aan grootse plannen voor het klimaat. Toch heeft TotalEnergies flinke ambities voor een duurzame energietransitie. Want we zijn ons juist bewust van de rol die we daarin spelen. Daarom nemen we je de komende tijd mee in onze duurzaamheidsdoelstellingen.
Leestijd: 2 min
16-08-2022
Biodiversiteit

Biodiversiteit

Wereldwijd staat de biodiversiteit onder druk. Ongerepte natuurgebieden worden kleiner en zeldzamer. Om dit tegen te gaan stelt TotalEnergies voor al onze projecten grootse doelen voor het behouden en verbeteren van biodiversiteit, vooral in kwetsbare gebieden. De natuur in deze gebieden is namelijk belangrijk om een enorme groep aan flora en fauna een overlevingskans te bieden.

Ondanks dat deze gebieden vaak rijk zijn aan grondstoffen, kiezen wij er toch voor onze werkzaamheden te doen op plekken waar we zo min mogelijk schade doen.  

Square Logo TE

"We doen geen verkennende of grondstofwinnende werkzaamheden in gebieden op de Unesco Wereld Erfgoedlijst of het Arctisch gebied"

Artisch Gebied

Welke gebieden

Een van de belangrijkste beloftes die we doen is dat we geen verkennende of grondstofwinnende werkzaamheden doen in gebieden op de Unesco Wereld Erfgoedlijst of in het Arctisch gebied. Eén van de belangrijkste gebieden op aarde is het Arctisch gebied. Het slaat CO2 op en is het leefgebied van prachtige diersoorten. De Unesco Wereld Erfgoedlijst is daarnaast goed voor zo'n 3.6 miljoen km2 waar ook een enorme rijkdom aan diersoorten hun thuis vinden.

Wist je dat wij ook in Nederland bijdragen aan de groei van biodiversiteit? Bijvoorbeeld door lokale akkerbouwers te ondersteunen bij het aanleggen van bloemrijke akkerranden.

Totalenergies Klimaat Milieu MVO

Onze andere beloftes 

We doen natuurlijk meer dan het respecteren van deze kwetsbare gebieden. Zo zijn we bijvoorbeeld aangesloten bij de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Daarnaast hebben we zelf ook ambitieuze doelen opgesteld om klimaatverandering en de gevolgen daarvan grondig aan te pakken. Lees alles over onze duurzaamheidsambities in Nederland of bekijk de ambities van TotalEnergies wereldwijd.