EV Vakantie (1)

7 tips om niet met een lege batterij te komen staan op wintersport

Stilstaan midden op de weg met je elektrische auto, zonder laadpaal in de buurt. Het is de nachtmerrie van menig EV eigenaar. Zeker wanneer je in de kou onderweg bent naar een skioord. Daarom geven wij je 5 tips om niet met een lege batterij te komen staan op wintersport.
Leestijd: 2 min
20-01-2023
EV Laden Buitenland (1)

1. Plan je reis met ruime marge

Of je nu in de zomer of winter op reis gaat met je elektrische auto, het is heel belangrijk om je reis van tevoren goed te plannen. Een lange reis met je EV is namelijk vaak een reis van laadpaal naar laadpaal. Om niet voor verrassingen te staan op reis, geven wij je tips hoe je jouw EV laadt in Europa. 

2. Kijk uit met (stoel)verwarming

Het is winter en onderweg naar bestemming zal de kou ongetwijfeld toenemen. Daarom is het aantrekkelijk om de verwarming lekker hoog te zetten en zo comfortabel mogelijk naar je bestemming te rijden. Kijk hier wel mee uit, want je verbruikt zo meer energie. De actieradius wordt zo een stuk korter, waardoor die ene laadpaal ineens niet meer haalbaar is. Maak daarom altijd een plan B voor laadpalen onderweg, zodat je niet met een lege batterij langs de weg staat. 

3. Rijd je op zaterdag? Vermijd laden bij de snelweg

Wanneer je van plan bent om op zaterdag te rijden, vermijd dan de snelladers langs de snelweg. Zeker in de middag is het op zaterdag altijd enorm druk, waardoor je wellicht jouw EV niet kan laden. Zoek daarom naar laadpalen een stuk van de snelweg af, zodat jij zonder problemen en paniek kan laden. 

EV Sneeuw

4. Hotelovernachting? Gebruik ‘s nachts geen laadpaal

Even lekker uitrusten en slapen onderweg naar bestemming in een hotel? Controleer dan goed welke kosten je maakt wanneer je ‘s nachts gaat laden. Bij buitenlandse palen betaal je vaak een tijdtarief, waardoor je onnodige kosten maakt wanneer je slaapt. Daarom kun je beter een goede avond laden, dan een hele nacht. 

5. Neem een 230 volt verlengsnoer mee

Wat wél handig is bij een hotelovernachting, is een 230 volt snoer meenemen met stopcontact stekker. Zo laad je jouw EV op aan een regulier stopcontact. Snel gaat het niet, maar het zorgt wel voor extra kilometers.

6. Controleer je bandenspanning

Omdat je zo zuinig mogelijk wil reizen, is het belangrijk je bandenspanning te controleren voor je de weg op gaat. Met de juiste bandenspanning rij je zuiniger en rijd je dus meer kilometers. Wij geven je tips voor de beste bandenspanning.  

Totalenergies Fleet Card Transparent

7. Kies voor een laadpas met hoge dekking

Met de TotalEnergies Fleet Card kom je niet snel voor verrassingen te staan. Deze laadpas zorgt ervoor dat jij bij vrijwel alle Europese laadpunten terecht kunt met jouw EV. Daarnaast heb je 24/7 inzicht en beheer je alles makkelijk op één plek in ons TotalEnergies Mobility Business portal. Zo houd jij het overzicht, zelfs wanneer je op reis bent.