Duurzaam Groeneenergie Windmolens

Passen de groene doelen van TotalEnergies bij die van jou?

Wist je dat het energieverbruik van mensen verantwoordelijk is voor meer dan 80% van de wereldwijde CO2-uitstoot? De verwarming van je huis en brandstof voor je auto zijn hier onderdeel van. Het is de ambitie van TotalEnergies om de vraag naar energie te stabiliseren én ervoor te zorgen dat we allemaal overstappen op duurzame energie, om de globale energiemix te veranderen. De wereldpopulatie in 2040 wordt geschat op meer dan 9 biljoen, dus er zijn grote veranderingen nodig.
Leestijd: 3 min
20-07-2021

Internationale klimaatdoelen

Meer en meer wordt er gesproken over de verschillende doelen die tijdens de 21e klimaatconferentie van de Verenigde Naties in 2015 gesteld zijn, om de opwarming van de aarde te beperken. Zowel zakelijk als particulier kijkt men hoe zelf een steentje bijgedragen kan worden aan de klimaatdoelen. Een aspect waar grote winst gehaald kan worden, is minder afhankelijk worden van fossiele brandstoffen. 
Grote oliemaatschappijen en nutsbedrijven moeten het goede voorbeeld geven en zich richten op energiesystemen op basis van duurzame bronnen. TotalEnergies wil een verantwoordelijke speler op de energiemarkt worden en schonere, goedkopere en betrouwbare energie leveren aan zoveel mogelijk mensen. Zo helpt TotalEnergies jou jouw eigen doelen te realiseren.

Hoe profiteer jij van de groene projecten van TotalEnergies?

De komende jaren ligt onze focus op verschillende vormen van groene energie. We zetten bijvoorbeeld verschillende zonne-energie projecten op in Nederland en Europa (denk aan zonneweides en zonnepanelen op de daken van huizen en bedrijven) waar jij van profiteert. Verder gaan we projecten die de CO2-uitstoot in ontwikkelingslanden compenseren ondersteunen. Uiteraard ligt onze focus ook op het verduurzamen van vervoer.

Een paar voorbeelden van onze projecten:

Zeeland Solar

Een 22 voetbalvelden groot zonnepark in Zeeland (Zeeland Solar) kan dankzij TotalEnergies op een zonnige dag 4300 huishoudens van groene stroom voorzien. De raffinaderij Zeeland Refinery haalt 23 procent van zijn energiebehoefte uit het park.

Installeren en exploiteren van 20.000 nieuwe laadpunten

TotalEnergies gaat de komende jaren binnen 1 project het aantal openbare laadpunten in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht vergroten met 20.000. Er zijn in deze regio al 2.600 laadpunten operationeel. Zo heb je als EV-rijder geen laadstress en ben je op de meeste plekken verzekerd van een laadpunt. Bovendien wordt binnen dit Metropool Regio Amsterdam  netwerk een uniform tarief gehanteerd, wel zo transparant. 

Minder uitstoot binnen de scheepvaartindustrie

TotalEnergies heeft zich verder aangesloten bij de Getting to Zero Coalition, om de scheepvaartindustrie te steunen met het verminderen van de CO2-uitstoot. Het doel is om 50% minder uit te stoten in 2050 (vergeleken met 2008).

Accufabriek in Frankrijk maakt Europese batterijen voor EV’s

TotalEnergies gaat via Saft en Opel zijn kennis inzetten (en miljarden euro’s investeren) om meer batterijen voor elektrische auto’s in Europa te produceren. Volgens Saft (onderdeel van Total) zal de proeffabriek voor accucellen in Nersac in 2023 klaar zijn. De gebruikte technologie verbetert de laadtijd en actieradius van elektrische auto’s. De CO2-voetafdruk is bovendien veel minder groot dan die van concurrenten. Hiermee wordt een nieuw voorbeeld gegeven aan de rest van Europa. Dit is ook goed nieuws voor jou als EV-rijder: je kunt steeds langere afstanden afleggen met je (steeds betaalbaardere) elektrische auto én sneller laden. En dat alles met minder CO2-uitstoot.

Duurzame energie

TotalEnergies voelt de verantwoordelijkheid om een belangrijke rol te spelen in de energietransitie. Zo investeren we veel in duurzame energie en alle bijbehorende projecten. 
Voor schoner vervoer bieden wij vele oplossingen op het gebied van brandstoffen. Groengas, EV, waterstof en LNG krijgen een steeds sterkere positie. Wat is jouw uitdaging in het verduurzamen van je wagenpark? TotalEnergies heeft alle kennis om jouw situatie in kaart te brengen en de meest passende oplossing te vinden, zowel op de korte termijn als op de lange termijn. Niet alleen worden zo jouw bedrijfsprocessen geoptimaliseerd, dit gebeurt ook nog eens verantwoord en toekomstbestendig.
Zo willen we mensen ondersteunen in hun energietransitie en klimaatneutraal zijn in 2050 in al onze activiteiten en die van onze klanten. Investeren in duurzame energie blijft onze prioriteit.