Waterstof Header

TotalEnergies: ‘Niet wachten maar investeren in waterstof’

TotalEnergies heeft aan De Run in het Brabantse Veldhoven een nieuw waterstoftankstation geopend. Het is de vierde waterstoflocatie van TotalEnergies in Nederland. Stopt TotalEnergies hier met het investeren? Zeker niet, dit is nog maar het begin! Managing director Robert Joore neemt je mee in onze visie.
Leestijd: 2 min
07-07-2022
Waterstofstation Robert Joore H2

Het vierde waterstoftankstation

Eind juni is het waterstoftankstation van TotalEnergies in Veldhoven officieel geopend. Het nieuwe waterstoftankstation van TotalEnergies (foto) ligt vlakbij verkeersknooppunt De Hogt en levert waterstof met een druk van 700 bar, geschikt voor personenauto’s en andere lichte voertuigen. Ook kan je er 350 bar tanken, dat vooral wordt gebruikt voor zware voertuigen zoals bussen en vrachtwagens.

Het waterstoftankstation is een voormalig ‘demonstratie’-station dat in 2013 binnen het Interreg-project ‘Waterstofregio Vlaanderen - Zuid-Nederland’ werd gerealiseerd op het terrein van de Automotive Campus in Helmond in opdracht van WaterstofNet.   

Totalenergies Tankstation

Na een uitgebreide upgrade is het station onlangs verplaatst van Helmond naar De Run in Veldhoven. Het wordt nu door TotalEnergies geëxploiteerd als vierde publiek toegankelijke waterstofstation van het bedrijf. TotalEnergies werkt hard aan de uitbreiding van haar netwerk van servicestations met alternatieve brandstoffen zoals groengas, waterstof, LNG en elektriciteit. Vorige maand opende het nog een waterstoftankstation in Breda, om schonere en duurzamere mobiliteit mogelijk te maken voor iedereen.

Totalenergies

Koploper in waterstof

Wachten we met investeren tot de toekomst van waterstof duidelijk is of starten we nu al?”, vroeg Managing Director Robert Joore van TotalEnergies tijdens de officiële opening. “Als koploper in de energietransitie is het duidelijk: niet wachten maar nu investeren.”

Volgens Retail Director Nathalie Baras heeft Nederland hoge ambities op het gebied van duurzaamheid. “De juiste tank- en laadinfrastructuur maakt de overstap naar schoner en duurzamer vervoer makkelijker. Als TotalEnergies in Nederland zijn wij zeer verheugd hieraan te kunnen bijdragen door betaalbare en schonere energie voor transport breed beschikbaar te maken. De opening van dit nieuwe waterstoftankstation in Veldhoven is een volgende belangrijke stap in de realisatie van dit doel.