P.Smets

P. Smets & Zn: Supersnel tanken en service om de hoek

P. Smets en Zn. is een familiebedrijf met een uitstekende reputatie en een lange traditie. De producten zijn van hoogwaardige kwaliteit en vinden dan ook gretig aftrek. Natuurlijk gebruiken de heren van P. Smets en Zn. daarom ook de hoogwaardige diensten en service van TotalEnergies.
Leestijd: 2 min
26-08-2021

Internationale handel

Het duurt niet lang voordat de Geleense groentewinkel van de familie Smets halverwege de vorige eeuw opschaalt naar een groothandel. Zonen Twan en Pierre stappen in het bedrijf, en een paar decennia later ook de kleinzonen.

Inmiddels zijn kleinzonen Loek en Richard voor de groothandel verantwoordelijk. En dat gaat uitstekend, vertelt Loek Smets: “Wij kopen door heel Europa groenten en fruit in, zoals aardappelen, bananen, citrusvruchten, maar ook noten en kruiden zoals waterkers. Daarnaast bieden wij een ruim assortiment Turkse producten aan. Die producten verkopen we door naar winkeliers, marktverkopers en aan horeca-leveranciers.”

P.Smets1

Alleen het beste van het beste

P. Smets en Zn. bedient haar klanten in de hele Euregio Maas-Rijn, een grensgebied rondom de provincie Limburg. Hun A-kwaliteit producten bereiken dus ook delen van België en Duitsland. Voor deze internationale distributie gebruiken de broers hun eigen vrachtwagens van Mercedes en Volvo. In juni 2021 voegden zij hun tiende trekker-oplegger-combinatie aan de vloot toe.

Voor het transport van hun hoogwaardige producten willen de broers natuurlijk ook A-kwaliteit diensten en service. Daarom maken ze dankbaar gebruiken van de tankpassen en overige diensten en services van TotalEnergies in Nederland.

Loek Smets

Directeur bij P. Smets & Zn.

“We hebben al jaren een goede relatie”, zegt Loek Smets. “Speciaal voor ons heeft TotalEnergies bijvoorbeeld bij het tankstation hier om de hoek een snellere pomp neergezet. Dat scheelt kostbare tijd. Ook nemen de chauffeurs hier AdBlue af, dat de vrachtwagens verbruiken om minder vervuilende uitlaatgassen uit te stoten.”

P.Smets

Brandstof in de buurt

Onderhoud met smeermiddelen hebben de heren Smets uitbesteed aan de garage. Wel maken ze gebruik van de brandstof.

“Zoals nog altijd de standaard is, rijden al onze vrachtwagens op diesel”, zegt Loek Smets. “Op termijn zouden we heel graag willen vergroenen. Maar vrachtwagens die elektrisch rijden én betaalbaar zijn, die zijn nu eigenlijk nog niet verkrijgbaar.”

Gelukkig staat het tankstation van TotalEnergies letterlijk bij de groothandel om de hoek. “Dat is voor ons heel erg prettig”, zegt Loek Smets. “We hoeven er nooit over in te zitten of een chauffeur zijn route haalt, met het restje uit de tank. We gooien hem gewoon vol.”

Een prettige en duurzame relatie

Smets is blij met de prettige relatie. Wanneer er even contact nodig is. Smets: “We hebben een bepaald brandstoflimiet afgesproken. “Als je daar overheen gaat, blokkeert de pomp. Het is wel eens gebeurd dat de chauffeur dat niet door had. Wanneer we dan even bellen, is het contact altijd goed en wordt het altijd vlot opgelost.”

test