1211611 Ahoy RE Campagnebeeld 2022 C4

TotalEnergies werkt aan versnellen energietransitie op Recharge Earth

Op 7 en 8 september 2022 komen bedrijfsleven, overheid en wetenschap bij elkaar op Recharge Earth om kennis te delen en oplossingen te bedenken voor het versnellen van de energietransitie. TotalEnergies is er bij. Jij ook?
Leestijd: 2 min
27-09-2022

Op 7 en 8 september 2022 vormt Rotterdam Ahoy voor de tweede keer het decor voor Recharge Earth. Dit duurzame energiecongres brengt bedrijfsleven, overheid en wetenschap bij elkaar om kennis te delen, oplossingen te bedenken voor het versnellen van de energietransitie en samenwerkingen tot stand te brengen. TotalEnergies is er ook bij.

Door de huidige ontwikkelingen op het gebied van milieu en klimaat is de bereidheid om te versnellen groter dan ooit. De uitdaging is om dat gevoel van urgentie daadwerkelijk om te zetten in acties die leiden tot een betere (energie)toekomst. Tijdens het plenaire programma van Recharge Earth komen onder andere energie-afhankelijkheid, leveringszekerheid, (Europees) beleid, nieuwe infrastructuur en het sociale aspect van de transitie aan bod.

Optimaliseren duurzame energie

TotalEnergies speelt wereldwijd - maar ook in Nederland - een belangrijke rol in de energietransitie. Met bijna 11.000 laadpunten, ruim 70 bio-CNG-locaties en 4 waterstofstations (9 in 2023) loopt het multi-energiebedrijf in Nederland voorop in het verduurzamen van het wegverkeer.

De energietransitie is noodzakelijk, maar stelt de maatschappij ook voor nieuwe uitdagingen. Met een grotere vraag naar elektriciteit en een groter aanbod van groene stroom wordt het bijvoorbeeld steeds drukker op het stroomnet. De schaal waarop TotalEnergies in Nederland opereert, vraagt om creatieve en innovatieve oplossingen om die maatschappelijke uitdagingen het hoofd te bieden. Oplossingen zoals flexibel laden, waarbij we laden wanneer de beschikbaarheid van groene stroom uit wind- en zonne-energie groot is. Of – zoals we in Haarlem doen – het tijdelijk verlagen van het vermogen van groepen laadpalen tijdens piekuren, zodat we het net kunnen ontzien.

Rondetafelgesprek slim laden

Deze oplossingen vragen om een brede en intensieve samenwerking met o.a. netbeheerders, kennisinstituten, overheden en maatschappelijke organisaties. Daarom is TotalEnergies in Nederland partner van Recharge Earth. Een delegatie van TotalEnergies is zowel op 7 als 8 september aanwezig met een stand en we leiden op 8 september een rondetafelgesprek over de rol van slim laden bij het optimaliseren van de inzet van hernieuwbare energie.

Het volledige programma en de mogelijkheid om je aan te melden vind je op de website van Recharge Earth.