Electrisch Rijden Vs Waterstof Totalenergies V2

Energiemanagement

Met grip op je stroomverbruik bespaar je kosten en CO2
Laadpaal Thuis

Slim energiebeheer

Slim energiebeheer bespaart je kosten en verlaagt je CO2-uitstoot. TotalEnergies heeft verschillende oplossingen om jouw energiegebruik te optimaliseren:

  • Slim laden
  • Optimaliseren van eigen opwek en gebruik
  • Inzet van extra batterijcapaciteit

Slim laden

Bij slim laden worden het tijdstip en de laadsnelheid gestuurd door de prijs van elektriciteit, het aanbod van groene stroom of de belasting van het stroomnet. Met onze laders en laadoplossingen is het mogelijk om slim te laden.

Kosten besparen

Slim laden maakt het mogelijk om automatisch te laden wanneer de stroomprijs laag is. Bijvoorbeeld tijdens daluren of als je een dynamisch energiecontract hebt.

Duurzaam laden

Slim laden helpt je ook om duurzamer te laden. Zo kun je ervoor kiezen om te laden wanneer er meer groene stroom beschikbaar is of juist minder fossiele stroom. Of op het moment dat je eigen zonnepanelen stroom leveren.

Stroomnet minder belasten

Daarnaast kun je door slim laden de belasting van het stroomnet beperken. In plaats van meerdere voertuigen tegelijk op te laden, kun je door slim laden de stroomvraag van je wagenpark spreiden over een langere periode. Staan jouw voertuigen in de avond en de nacht stil? Dan kun je je voertuigen na elkaar opladen wanneer de stroomvraag laag is.

80349 1

Optimaliseren van lokale energieproductie en energieconsumptie

Wekt jouw bedrijf zelf energie op met bijvoorbeeld zonnepanelen? Dan kun je met onze laders optimaal gebruik maken van die energie. Dat heeft verschillende voordelen. Je laad je elektrische voertuigen met duurzame energie. En – afhankelijk van jouw situatie – heb je een minder zware netaansluiting nodig, omdat een deel van je stroomvraag lokaal wordt opgewerkt.

Deudekom 1 (2)

Efficiënt gebruik van batterijcapaciteit

Heb je veel voertuigen die regelmatig op het eigen terrein moeten laden? Met extra batterijcapaciteit tussen je netaansluiting en je laadvoorzieningen, kun je de pieken in de stroomvraag afvlakken. Daarmee kun je een zwaardere netaansluiting voorkomen. Daarnaast kun je je stroomvraag spreiden naar momenten dat de stroomtarieven mogelijk lager zijn. TotalEnergies heeft hier veel ervaring mee.

Meer weten over onze laadoplossingen voor jouw bedrijf?

Neem contact op met een van onze EV-specialisten.