Elektrische Auto Op Oprit Inpakken Voor Vakantie (1)

Vakantie met een elektrische auto

Met je elektrische auto op vakantie is allang geen toekomstdroom meer. En hoewel je op vakantie natuurlijk vooral je zelf moet opladen, moet je auto ook af en toe aan de lader. Met ons uitgebreide Europese netwerk van laadpunten, een TotalEnergies laadpas en de My Card App lukt dat gegarandeerd.
Totalenergies Laadpaal

Ontspannen en opgeladen onderweg

Elektrisch rijden wordt ook in de rest van Europa steeds populairder. Met ons uitgebreide netwerk van laadpunten in Europa vind je makkelijk een stop langs de route. Gebruik de My Card App om laadpunten langs de route te vinden. Check van tevoren waar je met je TotalEnergies laadpas kunt afrekenen. En om het jezelf nog makkelijker te maken op vakantie, vind je hier 7 tips voor je vakantie met een elektrische auto.

7 tips voor je vakantie met een elektrische auto

 1. Plan je route langs je laadpunten

  Het vraagt een kleine aanpassing in je vakantieplanning, maar daar krijg je ook wat voor terug. Als je van tevoren zorgt dat je route op strategische momenten langs laadpunten rijdt zul je geen range anxiety ervaren. Zoek hier een oplaadpunt 

 2. Download de My Card App

  Met de Mobility My Card App van TotalEnergies zie je in één oogopslag waar de dichtstbijzijnde laadpaal of service station is. Door op de locatie te klikken zie je direct het adres, alle verkochte producten en diensten. Zo wordt elektrisch rijden in het buitenland nog een stukje makkelijker. 
  Download hier de My Card App in de Playstore
  Download hier de My Card App in de Apple store

 3. Stop op tijd om te laden

  Eigenlijk is het net als met tanken. Je weet wel ongeveer hoever je nog kunt op je tank of in dit geval batterij. Maar wil je het er echt op wagen? Het is fijner om iets eerder te stoppen, voordat je op de Route du Soleil in de file staat. 

 4. Geniet van je oplaadmoment

  Bij onze TotalEnergies servicestations vind je ook voorzieningen voor jezelf. Bijvoorbeeld de TotalEnergies Shop of Café Bonjour. Even een kopje koffie tussendoor helpt je uitgerust de rest van de rit te maken.

 5. Let op het gebruik van de airco

  Als je in zonnig Frankrijk of Spanje rijdt, is het wel zo fijn om de airco zijn werk te laten doen. Hou er wel rekening mee dat intensief gebruik van de airco ervoor zorgt dat je accu sneller leeg is. Iets om rekening mee te houden in je reisplanning. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de verwarming. 

 6. Rijd op cruise control

  Wil je alles uit de accu van je elektrische auto halen? Dan is het slim om je cruise control in te stellen op een snelheid tussen de 90 en 110 km per uur. Zo rijd je zuinig én relaxt. 

 7. Zoek een laadpaal op je vakantiebestemming

  Niets zo vervelend als erachter komen dat de laadpaal bij je vakantiebestemming een publieke laadpaal is. Of dat je niet de enige vakantieganger met een elektrische auto bent. Op de sites van boekingskantoren zoals Booking.com, Tripadvisor en veel grote hotelketens kun filteren op 'oplaadpunten elektrische auto's'. Handig om even te controleren voordat je boekt.  

  Let wel: een laadpaal daadwerkelijk reserveren als je boekt is lastig. Maar als je belt dat je onderweg bent, houdt de vakantiebestemming de plek vaak graag voor je vrij. 
Totalenergies Fleet Card Transparent

TotalEnergies laadpas gebruiken in Europa

Ook op vakantie met je elektrische auto kun je de TotalEnergies laadpas gebruiken om je laadsessies veilig en snel te betalen. Gebruik de My Card App om te zien waar je publieke laadpalen en onze servicestations met snelladers vindt. Je kunt op onze servicestations de pas ook gebruiken om andere aankopen te betalen.   

Wist je dat...

Je kunt je laadpas-abonnement ook combineren met een tolbadge. Hiermee rijd je de rij voor de tolpoort zo voorbij. De kosten betaal je achteraf via dezelfde rekening als je laadpas. Lekker makkelijk. 

Veelgestelde vragen