Wagenpark (2)

Oplossingen voor eigen laadpleinen

Zakelijk elektrisch laden op eigen terrein klinkt misschien als een ver-van-je-bed-show. Toch is er op weg naar duurzame mobiliteit meer mogelijk dan je denkt. TotalEnergies is jouw partner in het zoeken naar een passende laadoplossing voor je wagenpark.

Laadpleinen voor bedrijven

Rijden jouw medewerkers al (deels) elektrisch? Eigen laadpalen zijn interessant voor iedere ondernemer die zijn of haar bedrijf wil verduurzamen. Met een eigen laadplein is er altijd genoeg plek voor medewerkers en bezoekers die hun elektrische auto willen opladen.

Essentieel voor collega’s die zakelijk elektrisch rijden, maar natuurlijk ook een mooie bijkomstigheid voor andere EV-rijders. Wil je iets kleiner beginnen dan een heel laadplein? Bekijk dan de mogelijkheden voor een zakelijke laadpaal.  

Witte Auto's Op Rij Laden

Voor wie is een laadplein interessant?

Voor fleet owners, transporteurs of bedrijven met veel medewerkers die een auto van de zaak rijden. Tegenwoordig laadt 40% van de EV-rijders via een laadpaal op het werk. Maar ook bedrijven die veel klanten ontvangen kunnen een laadplein gebruiken om te zorgen dat hun bezoek altijd opgeladen vertrekt. 

Waarom een laadplein? 

Met een eigen laadplein is er altijd genoeg plek en laadcapaciteit om de voertuigen van je bedrijf, je medewerkers en je klanten op te laden. Voor medewerkers die zakelijk rijden essentieel. En voor andere EV-rijders een mooie voorziening die bijdraagt aan werknemerstevredenheid. 

Zo zie je: om jouw onderneming nog verder te verduurzamen zijn er talloze mogelijkheden. Je kunt jouw laadpalen bijvoorbeeld delen met derden of eigen stroom opwekken en opslaan op locatie. In veel gevallen wordt elektrisch laden hierdoor een stuk (kosten)efficiënter.  

Auto Aan Laadpaal (1)

Thuis laden voor jouw medewerkers 

Als je wagenpark al deels elektrisch rijdt, kun je ook een laadpaal bij medewerkers thuis plaatsen. Als wagenparkbeheerder ben je dan altijd verzekerd van opgeladen auto’s. Maar nog veel belangrijker: je hebt inzicht in het verbruik van je medewerkers. Bestel je een laadpaal voor thuis, dan regelen wij de installatie van A tot Z voor je.  

H2 Tanken (1) (1)

EV combineren met schone brandstoffen

Elektriciteit is veruit de meest duurzame brandstof. Maar naast elektrisch rijden en reguliere brandstoffen, levert TotalEnergies ook andere (schonere) brandstoffen. Bijvoorbeeld waterstof, CNG, LNG en HVO100. Wist je dat je EV ook prima kunt combineren met deze schone alternatieven? We adviseren je graag over de beste oplossing voor jouw onderneming. 

Van aanleg tot onderhoud

Wij hebben de data, kennis en middelen om schone energie voor vervoer beschikbaar én betaalbaar te maken op jouw eigen terrein. Door elke stap intern te beheren gaan we veilig, effectief en kostenefficiënt te werk. Zo zorgen we bijvoorbeeld dat tijdens de transitie jouw vloot gewoon kan blijven rijden. 

Wat je wens ook is, TotalEnergies helpt je met een passende laadoplossing. We leveren niet alleen laadpunten, maar zorgen ook voor de installatie, het onderhoud en eventuele reparatie. En met onze Fleet Card kunnen jouw medewerkers bij meer dan 125.000 laadlocaties in 35 Europese landen terecht.

Voordelen USP Eigenterrein

Waarom TotalEnergies? 

  • Je profiteert van groene energie en draagt bij aan een schonere wereld 
  • Elektrisch rijden combineren met andere brandstoffen 
  • Financiering, installatie en onderhoud: TotalEnergies denkt met je mee 
  • Ook het verduurzamen van jouw complete wagenpark behoort tot de mogelijkheden 
  • Laden bij meer dan 125.000 locaties in 35 Europese landen 

Verschillende opties voor zakelijk laden

Er zijn verschillende oplossingen mogelijk voor zakelijk laden via een laadpaal. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor laadoplossingen die alleen beschikbaar zijn voor eigen personeel. Maar er zijn ook semipublieke laadoplossingen mogelijk. Hierbij zijn de laadpunten beschikbaar voor medewerkers maar ook voor derden. Dit kan helpen de kosten te drukken en opgewekte energie, efficiënt te gebruiken.

Bij iedere laadoplossing onderzoeken we de mogelijkheden voor slim laden. Hierbij stemmen we 3 factoren op elkaar af: de laadbehoefte, capaciteit en stroomprijs. Zo bedenken we systemen waarbij voertuigen in de juiste volgorde worden opgeladen tegen de laagst mogelijke kosten.  

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Vul het formulier hieronder in en laat je adviseren door een van onze specialisten. 

Nick Vissers

Vraag Nick om raad

Heb je een vraag en wil je persoonlijk antwoord? Stel ‘m aan Nick. Of één van onze andere adviseurs.

Bezig met laden

Veelgestelde vragen

Klantverhalen

Lees hier hoe TotalEnergies in Nederland oplossingen op maat heeft geleverd bij klanten die jou voor zijn gegaan.